BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

mandag 16. mars 2009

Fysikktime
I fysikken i dag skulle vi ha et "forsøk", eller vi skulle egentlig bare koble sammen et batteri med en lyspære. På dette batteriet var det forskjellige voltgrader og vi skulle ha det på den laveste. Etter noen sekunder med kobling fikk jeg en lysende idé! Hva skjer om vi setter voltknappen på maks? Jadda, detta prøvde jeg ut og pære sprakk! Hanna og jeg sa til Torbjørn at pæra var ødelagt- Torbjørn, pære er ødelagt!
- Jasså, var den sånn da dere fikk den?
Verken Hanna eller jeg ville si noe.
- Så dere vil ikke svare på det altså? (fnisfnis)Vi fikk en ny pære, og denne gangen skulle vi koble inn en amperemåler. Det gikk noen sekunder og vi skrudde på strømmer og pæra lyste!
Nok en gang ville jeg se hva som skjedde om vi økte strømmen og det gikk helt fint! Pæra lyste som aldri før! Da Hanna så hva jeg hadde gjort, fikk ho panikkk og vred fort på voltknappen og pæra tålte ikke spenningsforandring og sprakk nok en gang!
Denne gangen turte vi ikke spørre Torbjørn om å få enda en, så vi spurte Vegard og Bjarne, Tone og Cecilie og Romana og Torstein. Vi ville at de skulle bytte pære med oss for at vi skulle slippe å spørre, men svaret var "NEI!". Snakk om venner! Redder ikke en venn i nød!
Pausen kom og alle gikk ut av rommet, da så Hanna og jeg vårt snitt og vi stjal pære til Vegard og Bjarne, men da pausen var over trengte vi ikke pære noe mer! Da skulle vi nemlig rydde opp alt!0 kommentarer: